Request for Proposal

Rotterdam als bestemming

Rotterdam. De destinatie voor uw event

Rotterdam heeft op alle fronten veel te bieden. Naast een fantastische bestemming voor een stedentrip, kan er ook uitstekend gecongresseerd worden. De stad beschikt over een groot openbaar vervoernetwerk, er zijn volop musea en theaters aanwezig en naast een grote verscheidenheid aan restaurants en hotels, kan er ook heerlijk gewinkeld worden. Met een eigen internationale luchthaven en slecht 25 minuten met de trein gelegen van Amsterdam Schiphol Airport is de bereikbaarheid van Rotterdam uitmuntend te noemen. Kortom, Rotterdam heeft alles in huis om uw evenement tot een succes te maken.

Tweede congresstad van Nederland

Na de hoofdstad Amsterdam is Rotterdam de tweede congresstad van Nederland. De aanwezigheid van internationaal bekende instituten als het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit, zijn belangrijke argumenten voor congresorganisatoren om een congres in Rotterdam te organiseren. Ook de goede internationale bereikbaarheid, de competitieve internationale prijs - kwaliteitverhouding en de compactheid van de stad maken van Rotterdam een aantrekkelijke congresbestemming

Gateway to Europe

Rotterdam, World Port World City, staat voor meer dan 400 jaar succesvolle ervaring in handel en scheepvaart. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa en behoort tot een van de grootste zeehavens ter wereld. De stad is daarmee de toegangspoort tot Europa. Vele schepen meren hier aan en maken gebruik van de Rotterdamse overslag. De containers worden vervolgens per schip, trein of vrachtwagens verder vervoerd naar steden in Europa.

Facts & Figures Rotterdam (2015)
  • 630.000 inwoners, 170 nationaliteiten
  • ontstaan in 1270, stadsrechten sinds 1340
  • Grootste haven van Europa, 9e van de wereld
  • 57e in ICCA ranking, 2e congresstad van Nederland
  • 45 internationale associatiecongressen
Erasmus MC

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiƫnteerde universiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. Het Erasmus Medisch Centrum is het academische ziekenhuis van Rotterdam, dat verbonden is aan de EUR.