Request for Proposal

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer goed geregeld

Rotterdam liep op het gebied van openbaar vervoer altijd al vooruit ten opzichte van andere Nederlandse steden en is het oudste en grootste metronetwerk van Nederland. Met ongeveer 300.000 passagiers per dag is het na de Brusselse metro het drukste metronetwerk van de Benelux. Het vervoersbedrijf RET verzorgt het openbaar vervoer (bus, tram, metro en fast ferry) in de regio.

De OV-chipkaart is het betaalmiddel voor het openbaar vervoer in Rotterdam en de rest van Nederland. U laadt de kaart op met een saldo in euro's. De OV-chipkaart is bij de Rotterdamse metrostations te koop en op deze stations kunt u eventueel ook uw tegoed opwaarderen.

Uitstekende ligging en bereikbaarheid

Rotterdam Ahoy is ideaal gelegen aan de snelweg, bij metro- en bushalte Zuidplein en op korte afstand van Rotterdam The Hague Airport. Met 2.000 eigen parkeerplekken is er ook voldoende parkeergelegenheid.

Internationale luchthavens dichtbij

In de nabijheid van Rotterdam, binnen 1 uur rijden, en 24 minuten met de hogesnelheidstrein, bevindt zich de grote internationale luchthaven Schiphol Amsterdam Airport, de nationale luchthaven van Nederland en in omvang de 14e van de wereld. De luchthaven heeft vele prijzen gewonnen voor de kwaliteit die het de gebruikers biedt. Schiphol staat in verbinding met zo’n 500 bestemmingen in de wereld.

Rotterdam beschikt ook over een eigen internationale luchthaven, Rotterdam The Hague Airport. Met zo’n 40 internationale, veelal Europese bestemmingen, een zeer prettige luchthaven voor zakelijke bezoekers.

Facts & Figures openbaar vervoer in Rotterdam
  • 5 metrolijnen, 145 metro’s
  • 194 km spoor voor de trams, 162 km spoor voor de metro
  • 322 tramhaltes, 53 metrostations
  • 828 spoorwissels
  • 10 watertaxi’s
Hop on Hop off en Historische tramlijn 10

Net als andere wereldsteden beschikt ook Rotterdam over de mogelijkheid om een city tour te maken per bus, maar ook per historische tram! Met beide diensten rijdt u langs vele highlights, trekpleisters en attracties van Rotterdam. De Hop-on-Hop-off bustour met een karakteristieke rode dubbeldekker bus rijdt sinds juli 2015 door Rotterdam. Eén volledige tour duurt ongeveer een uur.