Request for Proposal

Professional Lighting Design Convention in 2019 naar Rotterdam

Professional Lighting Design Convention in 2019 naar Rotterdam

Professional Lighting Design Convention in 2019 naar Rotterdam

17 December 2018

De Professional Lighting Design Convention, PLDC 2019, vindt plaats in Rotterdam, van 24-26 oktober 2019, en wordt voorafgegaan door een preconferentie op/rond 23 oktober.

De organisatoren breken deze keer met de traditie dat de Professional Lighting Design Convention, PLDC in een hoofdstad wordt gehouden en hebben Rotterdam uitgekozen als locatie voor de volgende Europese editie. Rotterdam is van een goed bewaard geheim voor liefhebbers van moderne architectuur uitgegroeid tot een bruisende, moderne metropool met een ogenschijnlijk onbeperkt aantal culturele attracties en innovatieve hubs. Deze stad met zijn maritieme en industriƫle historie en de grootste haven van Europa is uitstekend toegankelijk: de luchthaven Schiphol ligt op nog geen uur rijden.

Merging masterminds
De toekomst hangt af van ons vermogen om samen te werken en de juiste mensen met de juiste kennis bij elkaar te brengen en tot een perfect team te smeden. De moderne samenleving stelt steeds hogere eisen aan architecten, lichtspecialisten en producenten. Daarom is het noodzakelijk dat een team van toegewijde professionals de rol van lichtontwerp in de bouwkunde opnieuw definieert. Goede architectuur heeft meer dan drie dimensies en kan niet meer worden gerealiseerd op basis van 'alleen ik'. Het gaat erom dat de professionele deskundigheid die nodig is om een project te realiseren en optimaliseren wordt gebundeld. Het motto van PLDC 2019 in Rotterdam, Merging masterminds, is bewust gekozen om de discussie over nieuwe samenwerkingsvormen bij bouwkundige projecten aan te zwengelen en ervoor te zorgen dat deze samenwerking ook daadwerkelijk tot stand komt. Tot nu toe richten architecten, lichtontwerpers, programmeurs, sociologen, mediadeskundigen, onderzoekers, producenten en klanten zich alleen op de uitdagingen waar ze nu tegenaan lopen, maar ze hebben geen goede oplossingen paraat voor de toekomst. Op dat punt zullen er tijdens PLDC 2019 stappen worden gezet. De deelnemers worden uitgenodigd na te denken en van gedachten te wisselen over een toekomstgerichte aanpak van passende en betekenisvolle samenwerking.

 

Het succes van het PLDC-concept heeft zich inmiddels bewezen en daarom is wederom gekozen voor een driedaagse conferentie voor mensen uit het vak, waar ongeveer 80 professionele papers worden gepresenteerd door toonaangevende sprekers uit de wereld van het lichtontwerp, de architectuur, het onderzoek, de stedenbouw, het daglichtontwerp en andere gerelateerde sectoren.

 

Verdeeld over drie tracks worden er traditionele presentaties van 45 minuten gehouden. De Research-track volgt het nieuwe format van 20 minuten dat gangbaar is voor wetenschappelijke papers. Daar vallen ook Lighting Application Research en R+D onder, net als tijdens de Parijse editie in 2017. Andere programmaonderdelen zijn keynote speakers, een beurs voor producenten, een preconferentie, excursies naar licht- en bouwkundige projecten, sociale evenementen, discussies onder leiding van moderatoren, de laatste ronde van The Challenge, zelfdraaiende digitale posterpresentaties en een galadiner waar de Professional Lighting Design Recognition Awards worden uitgereikt aan topprojecten op het gebied van bouwkundig lichtontwerp. PLDC biedt ook een educatief programma op het gebied van lichtontwerp en de presentatie van toonaangevende technologieƫn. PLDC 2019 is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van succesvolle conferenties.

 

The Challenge editie 2018/2019:

 

Na het grote succes van de twee vorige edities van The Challenge volgt een nieuwe veelbelovende editie die de komende tien maanden meer nieuwe talenten zal opleveren. The Challenge is een project voor talentontwikkeling in de vorm van een sprekerswedstrijd in vier ronden. Studenten of net afgestudeerden die lichtontwerper willen worden, kunnen hieraan meedoen. Het doel van het programma is om meer studenten en onlangs afgestudeerden van meer opleidingen uit te nodigen om met elkaar in contact te treden en van elkaar en van ervaren professionals te leren, zodat zij zich sneller thuis voelen in de lichtontwerpgemeenschap. Ga naar de website voor meer informatie over The Challenge en de succesvolle wedstrijd en kijk welke universiteiten zich al hebben aangemeld: http://events.via-verlag.com/