Het congresbureau van Rotterdam

De stad Rotterdam beschikt over een eigen convention bureau (congresbureau), Rotterdam Partners Convention Bureau genaamd, die informeert, inspireert en adviseert over de mogelijkheden voor het houden van zakelijke evenementen en congressen. Zij geven u graag onafhankelijk en kosteloos advies over uw bijeenkomst in onze stad. Het vinden van de juiste lokale partijen, het organiseren van een inspectie, maar ook het samen oppakken van het gehele bidtraject om uw congres in Rotterdam plaats te laten vinden. Een gespecialiseerd team van mensen staat klaar om u - daar waar gewenst - te assisteren. U bent van harte welkom in Rotterdam!

De kerntaken van Rotterdam Partners
  • de verbindende schakel die lokale en regionale netwerken verbreedt, verstevigt en verbindt.
  • het faciliteren bij het opzetten van activiteiten, het beantwoorden van vestigingsvraagstukken en het behandelen van economische kwesties.
  • het nemen van initiatieven die vernieuwing van de Rotterdamse economie bevorderen.
  • vraag en aanbod bij elkaar brengen op het gebied van toerisme, zakelijke evenementen en congressen.
Het Voorfinancierings- & Garantiefonds

Het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) beschikt over het Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF), een stimuleringsfonds dat is bedoeld om organisatoren van internationale, meerdaagse congressen in Nederland meer financiële zekerheid te geven.

Het fonds helpt congresorganisatoren om opstartkosten en andere financiële risico’s af te dekken en dient als stimulans om congresinitiatieven van de grond te krijgen. Het VGF combineert twee afzonderlijke regelingen; een Voorfinancieringsregeling en een Garantstellingsregeling. De twee regelingen kunnen afzonderlijk of in combinatie worden gebruikt. Meer informatie over het Voorfinancierings- & Garantiefonds vindt u hier.

Het organiseren van een congres

Rotterdam Partners is geen congresorganisatiebureau. Desgewenst kunnen zij u natuurlijk wel in contact brengen met specialisten als PCO’s (Professional Congress Organisers), catering- en audiovisuele bedrijven of DMC’s (Destination Management Companies) en andere evenementenorganisatoren voor de organisatie van een sociaal programma of galadiner. Neem gerust contact op met het team van Rotterdam Partners. U bent van harte welkom in Rotterdam!